Η πρώτη πολυκατοικία μόνο για… μπακούρια στη Νέα Υόρκη!

Η πρώτη πολυκατοικία μόνο για… μπακούρια στη Νέα Υόρκη!

Η πρώτη πολυκατοικία μόνο για… μπακούρια στη Νέα Υόρκη!

Μετά το πρώτο ξενοδοχείο μόνο για μπακούρια στην Ελλάδα, έρχονται οι πολυκατοικίες αποκλειστικά και μόνο για… singles. Οχι όμως στην Ελλάδα, αλλά στη Νέα Υόρκη.

Η Νέα Υόρκη δεν σταματά να μας εκπλήσσει, επιχειρώντας ναικανοποιήσει τις ανάγκες των κατοίκων της. 

Πριν από λίγος καιρό, είχαμε γράψει για το πρώτο ξενοδοχείο μόνο για εργένηδες που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Ωστόσο, αυτή τη φορά η ΝΥ πρωτοπόρησε…

Μέχρι πρόσφατα στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, υπήρχε μεγάλη ζήτηση για τριάρια και τεσσάρια

Advertisements

Πλέον, τα δεδομενα έχουν αλλάξει, ο αριθμός των singles έχει αυξηθεί και υπάρχει μεγάλη ζήτηση για οικονομικά διαμερίσματα με μικρούς και έξυπνους χώρους.

Μάλιστα, είναι τόσο μεγάλη η ζήτηση, που πολλοί από τους singles της πόλης αναγκάζονται να ζουν σε κοινόχρηστα διαμερίσματα, για να γλιτώσουν χρήματα, κάτι που σημαίνει όμως οτι χάνουν την ιδιωτικότητά τους. 

Ενα μεσιτικό γραφείο, το nArchitects αποφάσισε να δώσει τη λύση σε όλα τα… μπακούρια της πόλης για να μπορέσουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια. 

Δημιούργησαν την πολυκατοικία «My Micro NY» η οποία αποτελείται από προκατασκευασμένες μονάδες 24 και 34 τ.μ. ειδικά σχεδιασμένες για να καλύψουν τις στεγαστικές ανάγκες των εργένηδων.

Μοιάζουν με κουτιά (μοιάζουν λίγο με κοντέινερ) στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο, έχουν μικρή κουζίνα, μεγάλα παράθυρα και ψηλά ταβάνια και πολλούς έξυπνους αποθηκευτικούς χώρους, οι οποίοι βρίσκονται σε κοινόχρηστα μέρη της πολυκατοικίας. 

Βέβαια, να θυμίσουμε ότι οι πρωτοπόροι σε αυτή τη μορφή διαμερισμάτων είναι οι Γιαπωνέζοι, οι οποίοι τη δεκαετία του ’70 δημιούργησαν το Nakagin Capsule Tower, στο πυκνοκατοικημένο Τόκιο για να στεγάσουν όσο περισσότερους κατοίκους.

Πλέον η ιαπωνική αρχιτεκτονική δείχνει τον δρόμο και στις άλλες πόλεις.