Σε ηλεκτρονική πλατφόρμα θα δηλώσουν τα πραγματικά τετραγωνικά των ακινήτων για τα δημοτικά τέλη και το ΤΑΠ οι ιδιοκτήτες

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος κατά τη διάρκεια του 37ου Συνεδρίου της ΠΟΜΙΔΑ που διεξήχθη το Σάββατο, 25.01.2020, αναφερόμενος στη ρύθμιση με την οποία απαλλάσσονται από πρόστιμα και προσαυξήσεις στα δημοτικά τέλη και το ΤΑΠ οι ιδιοκτήτες που δεν έχουν δηλώσει τα πραγματικά τετραγωνικά της ιδιοκτησίας τους εφόσον σπεύσουν να το κάνουν, έκανε λόγο για μια μεγάλη χειρονομία του κράτους προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Ανήγγειλε επίσης ότι σε δέκα ημέρες θα είναι έτοιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να κάνουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους για όλους τους Δήμους.

Αποκάλυψε ότι έχει ζητήσει εισήγηση από την ΚΕΔΕ και για όσους έχουν κάνει δηλώσεις και πληρώνουν πρόστιμα και προσαυξήσεις τονίζοντας παράλληλα ότι: «Δεν θέλουμε η ρύθμιση να είναι άδικη, ούτε ανεφάρμοστη. Βάζουμε σε τάξη την υποχρέωση όλων να πληρώνουν για τα πραγματικά τετραγωνικά».

Ο υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε εξάλλου ότι θα δοθεί παράταση έως τις 30 Ιουνίου 2020 στην προθεσμία υποβολής δηλώσεων για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, προκειμένου να μην επιβαρύνονται με δημοτικά τέλη.